MUĞLA / MİLAS - Milas Gürel Lök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MİLAS GÜREL LÖK SAĞLIK MESLEK LİSESİ TARİHÇESİ

Milas Sağlık Meslek Lisesi 1992-1993 Öğretim yılında o günkü adı ile Kız Meslek Lisesi olan binanın küçük bir kısmında eğitim ve öğretime başlamıştır.

Bir taraftan Hemşirelik bölümünde eğitim-öğretim ile sosyal ve sportif faaliyetleri devam eden okulumuz,bir taraftan da okulun kendisine ait arsa ve bina çalışmalarını yürütmeye çalışmıştır. Hayırsever vatandaşlarımız Fatma GÜREL ve Kemal LÖK' ün bağışladığı arsa üzerinde 1995-1996 yılında okul inşaatı başlamış olup, 1998 yılında tamamlanmıştır. 1998-1999 Eğitim - Öğretim yılında kendi binasına taşınan okulumuz da halen Acil Tıp Teknisyenliği bölümü ve Bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda 2007/2008 öğretim yılında açılan Hemşirelik bölümü ile eğitim ve öğretim sürdürülmektedir.Türkiye' nin ilk ATT mezunları 1999-2000 yılında mezun olmuştur. Okulumuz da bu haklı gururu taşımaktadır. Milas' ta zor şartlarda ve yetersiz öğretmen, personelle açılan Sağlık Meslek Lisesi bu gün her bakımdan mükemmel sayılabilecek bir binaya, iyi ve yeterli bir eğitimci kadrosuna, personele ve eğitim araçlarına sahiptir.

Türkiye'de ki Sağlık Meslek Liselerinin genel durumuna bakıldığında,Milas Gürel Lök Sağlık Meslek Lisesinde ki eğitim ve bu eğitimin başarıya katkısının önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır.

Milas'ımız da böyle bir Meslek Lisesinin bulunması halkımızın büyük bir kazancı olup daha nice yıllarda daha başarılı eğitim-öğretim vereceğimiz en büyük temennimizdir.

01-08-2019

Yayın: 11.04.2013 - Güncelleme: 03.03.2022 09:32 - Görüntülenme: 2502